För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Kycklingbröst med Earl Grey crust

med fruktig couscous och grönsaker stekta i verbena

Recept av Titti Qvarnström

Ingredienser Fruktig Cous Cous
2 dl couscous
1 dl vatten
1 dl kycklingbuljong
2 tepåsar Dilmah Forest Berry
100 g ananas
100 g vattenmelon

Gör så här
Blanda vatten och kycklingbuljong i en gryta och koka upp. Ta bort ifrån värmen och lägg i tepåsarna med Dilmah Forest Berry. Brygg i 3 minuter och ta sedan bort tepåsarna. Hetta sakta upp vätskan igen. Tillsätt couscous, koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Skala, rensa och skär ananasen och vattenmelonen i små kuber.

Ingredienser Kyckling
4 chycklingbröst
1 matsked Dilmah Vivid Gently Earl Grey te
1 matsked olivolja
Salt & Peppar
1 gul paprika
½ gul zucchini
1 liten knippa Broccoli
12 st. babymorötter
½ tesked Dilmah Vivid Natural Lemon Verbena

Gör så här
Rensa, skala och skär grönsakerna i lagom munsbitar. Krydda kycklingen med Dilmah Vivid Gently Earl Grey te, svartpeppar och salt. Hetta upp en stekpanna och häll i lite olja. Stek kycklingen tillsammans med morötterna i ca 4 minuter. Vänd på kycklingen och tillsätt övriga grönsaker. Stek tills kycklingen är genomstekt, ungefär 5 minuter till. Krydda grönsakerna med salt, peppar och Dilmah Vivid Natural Lemon Verbena. Tillsätt kalvfond och låt det koka ihop på låg värme.

Servering
Lufta couscousen med en sked och blanda med frukterna. Lägg upp couscous och grönsaker. Skiva kycklingen och lägg den ovanpå. Häll spadet från stekpannan över och avsluta med lite färsk mynta.

 

 

Filtrera & sortera Filtrera & sorteraAntal artiklar 3
Antal artiklar 3
Sortera
Forest Berry, 20 påsar
Pris34
Earl Grey, Vivid plåtburk
Pris129
Citron Verbena, Vivid plåtburk
Pris129
Välj

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan